
Curryhärkiskeitto
Reseptin kuvaus
Ihanan lämmin keitto talvipäivään.
5
30 minuuttia
4 annosta
Annoksia:
4
Nimi | Määrä |
---|---|
Rypsiöljy | 0.5 rkl |
Vesi | 5 dl |
Lime | 1 |
Parsakaali | 300 g |
Kookosmaito | 1 tlk (400g) |
Porkkana | 2 |
Kirsikkatomaatti | 250 g |
Suola | 0.5 tl |
Punainen currytahna | 3 rkl |
Valkosipulin kynsi | 2 |
Kasvisliemikuutio (gluteeniton) | 1 |
Inkivääri | 2 cm |
Härkis (maustamaton) | 1 pkt (250g) |
Korianteri ruukussa | 0.5 ruukkua |
Vaiheet
Erottele kasli kukinnoiksi ja pilko varsi pieniksi kuutioiksi. Kuori porkkanat ja pilko ne myös pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri.
Laita öljy kattilaan ja lisää currytahna, inkivääri ja valkosipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisää kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Keittele kaksi minuuttia. Lisää härkis ja keitä vielä noin minuutti.
Mausta keitto limen mehulla ja suolalla. Lisää tomaatit. Anna keiton tekeytyä hetken aikaa kannen alla. Tarjoiluvaiheessa lisää korianteri pinnalle. Ja ei kun nauttimaan 😋