
Marinoitu punakaalisalaatti
Reseptin kuvaus
Hyvä kylmä lisuke moneen ruokaan.
5
20 minuuttia
4 annosta
Annoksia:
4
Nimi | Määrä |
---|---|
Punakaali | 250 grammaa |
punasipuli | 1 |
punaviinietikka | 0.5 dl |
rypsiöljy | 0.3 dl |
suola | 1 tl |
sokeri | 1 tl |
maustepippuri | 6 kpl |
pari laakerinlehteä, kanelitanko tai muutama neilikka tms. | 0 |
Omenaviinietikka | 0.5 dl |
Vaiheet
Leikkaa punakaali ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
Laita kaali ja sipuli isoon kulhoon.
Mittaa omenaviinietikka, rypsiöljy, sokeri, suola, maustepippurit, laakerinlehti ja kanelitanko kattilaan. kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä niin kauan, että sokeri sulaa. Kaada seos kaali_ ja sipulisilpun päälle.
Siirrä kaali kannelliseen lasipurkkiin ja jäähdytä. siirä jäähtynyt kaali jääkaappiin. Säilyy hyvin parikin viikkoajääkaapissa, joten sitä kannattaa tehdä kerralla iso määrä.