Marinoitu punakaalisalaatti

Arvostelut

Reseptin arvosana on: 5

Marinoitu punakaalisalaatti

Reseptin kuvaus

Hyvä kylmä lisuke moneen ruokaan.

Vegenautti Lisätty 3.12.2023 Muokattu 3.12.2023
5 tähti
20 minuuttia aika
4 annosta henkilö

Annoksia:
4
Nimi Määrä
Punakaali 250 grammaa
punasipuli 1
punaviinietikka 0.5 dl
rypsiöljy 0.3 dl
suola 1 tl
sokeri 1 tl
maustepippuri 6 kpl
pari laakerinlehteä, kanelitanko tai muutama neilikka tms. 0
Omenaviinietikka 0.5 dl

Vaiheet

Leikkaa punakaali ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi.

Laita kaali ja sipuli isoon kulhoon.

Mittaa omenaviinietikka, rypsiöljy, sokeri, suola, maustepippurit, laakerinlehti ja kanelitanko kattilaan. kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä niin kauan, että sokeri sulaa. Kaada seos kaali_ ja sipulisilpun päälle.

Siirrä kaali kannelliseen lasipurkkiin ja jäähdytä. siirä jäähtynyt kaali jääkaappiin. Säilyy hyvin parikin viikkoajääkaapissa, joten sitä kannattaa tehdä kerralla iso määrä.