
Riisi-vihannespata
Reseptin kuvaus
Keitetty riisi lisätään pannulla kypysennettyihin vihanneksiin ja papuihin, haudutetaan hieman, ja pehmennetään chilimaustetulla ruokakermalla.
Nimi | Määrä |
---|---|
Parsa | 0.5 kpl |
Paprika | 1 kpl |
Grillausmauste | 1 tl |
Sipuli | 1 kpl |
Porkkana | 2 kpl |
Basmatiriisi | 3 dl |
Vegaaninen chiliruokakerma | 2 dl |
Kurkumajauhe | 1 tl |
Mustapippuri | 0.5 tl |
Suola | 1 tl |
Kidneypapu | 1 tetra |
Vaiheet
Mittaa 3 dl riisiä ja keitä/hauduta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voit halutessasi lisätä keitinveteen vähän suolaa tai kasvisliemikuution, tai maustaa riisit muun ruoan mukana myöhemmin paistinpannulla. Vähemman kokeneelle kokille muistutus: Kaikki riisiin lisäämäsi mausteet päätyvät valmiiseen ruokaan, koska oikein kypsytetyssä riisissä ei ole vettä joka lopuksi kaadettaisiin pois.
Pilko paprika, sipuli, parsa ja porkkana sopivan pieniksi palasiksi. Myös muita vihanneksia voi käyttää ihan oman maun mukaisesti. Lisää öljyä pannulle (esimerkiksi oliivi- tai rypsiöljyä) ja paista vihannekset pehmeiksi. Parsa ja porkkana pehmenevät hitaimmin ja määräävät paistoajan. Esimerkiksi 6-8 minuutin paistaminen jättää parsan ja porkkanan mukavan napakoiksi ja pureskeltaviksi. Tarpeeksi pieniksi pilkotut vihannekset ovat jo aivan pehmeitä viimeistään 10 minuutin paistamisen jälkeen.
Tähän reseptiin on käytetty valmiiksi kypsiä papuja, joita saa tetrassa suolaliemeen säilöttynä. Kaada pavut siivilään ja valuta ja huuhdo suolaliemi pois. Lisää pavut vihannesten sekaan paistinpannulle niin, että ne ovat kunnolla kuumentuneet siinä vaiheessa kun vihannekset ovat kypsentyneet.
Kun riisi on kypsää, on keitinvesi imeytynyt riisiin ja riisi on "kuivaa". Kaada riisit paistinpannulle vihannesten sekaan, kääntele ja sekoittele ainekset hyvin toisiinsa samalla kevyesti paistaen.
Lisää mustapippurijauhe, kurkumajauhe ja suola. Myös grillausmaustejauhe on hyvä lisä tai vaihtoehto, koska se on valmiina maustesekoituksena hyvin helppo mauste. Maustaminen on makuasia, joten tee mausteiden valinta ja niiden määrät omien mieltymysten mukaan.
Kaada ruokakerma paistokseen. Kääntele ja sekoita kauttaaltaan hetken aikaa kunnes kermakin on lämmennyt.