
Saksanpähkinämuffinsit
Reseptin kuvaus
Mehevät suus sulavat muffinsit vaikka kahvin tai teen kaveriksi.
Nimi | Määrä |
---|---|
Kasvimaito | 2 dl |
Öljy | 0.5 dl |
Sokeri | 2 dl |
Suola | 0.5 tl |
Kaardemumma | 1 tl |
Leivinjauhe | 1 tl |
Ruokasooda | 0.5 tl |
Vehnäjauho | 3 dl |
SAKSANPÄHKINÄMURU: | 0 |
Saksanpähkinä | 2 dl |
Kaurahiutale | 1 dl |
Fariinisokeri | 0.5 dl |
Hyppysellinen suolaa | 0 |
Kaneli | 1.5 tl |
Vegaaninen margariini | 50 g |
Vaiheet
Täytä muffinsipellin kolot muffinsivuoilla. Laita uuni kuumenemaan 190°
Sekoita kasvimaito, öljy, suola, sokeri ja kaardemumma kulhossa. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, sooda toiseen kulhoon ja yhdistä sitten vispilällä vatkaten muiden ainesten joukkoon. Varo ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostuisi. Jaa taikina lusikalla vuokiin.
Rouhi pähkinät leikkuualustalla pieneksi muruksi. Sekoita muut aineet sekaan. Seoksesta rulee murumaista. Levitä muruseos pohjataiknan päälle.
Esilämmitetyn uunin keskitasolla n 20 minuuttia. Muffinit ovat valmiita kun niihin työnnettyyn puutikkuun ei jää taikinaa. Jäähdytä ennen tarjoilua
Säilytä valmiit muffinit huoneen lämmössä ilmatiivisti rasiassa tai jääkaapissa.