Saksanpähkinämuffinsit

Arvostelut

Reseptin arvosana on: 5

Saksanpähkinämuffinsit

Reseptin kuvaus

Mehevät suus sulavat muffinsit vaikka kahvin tai teen kaveriksi.

Vegenautti Lisätty 4.2.2024 Muokattu 4.2.2024
5 tähti
40 minuuttia aika
12 annosta henkilö

Annoksia:
12
Nimi Määrä
Kasvimaito 2 dl
Öljy 0.5 dl
Sokeri 2 dl
Suola 0.5 tl
Kaardemumma 1 tl
Leivinjauhe 1 tl
Ruokasooda 0.5 tl
Vehnäjauho 3 dl
SAKSANPÄHKINÄMURU: 0
Saksanpähkinä 2 dl
Kaurahiutale 1 dl
Fariinisokeri 0.5 dl
Hyppysellinen suolaa 0
Kaneli 1.5 tl
Vegaaninen margariini 50 g

Vaiheet

Täytä muffinsipellin kolot muffinsivuoilla. Laita uuni kuumenemaan 190°

Sekoita kasvimaito, öljy, suola, sokeri ja kaardemumma kulhossa. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, sooda toiseen kulhoon ja yhdistä sitten vispilällä vatkaten muiden ainesten joukkoon. Varo ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostuisi. Jaa taikina lusikalla vuokiin.

Rouhi pähkinät leikkuualustalla pieneksi muruksi. Sekoita muut aineet sekaan. Seoksesta rulee murumaista. Levitä muruseos pohjataiknan päälle.

Esilämmitetyn uunin keskitasolla n 20 minuuttia. Muffinit ovat valmiita kun niihin työnnettyyn puutikkuun ei jää taikinaa. Jäähdytä ennen tarjoilua

Säilytä valmiit muffinit huoneen lämmössä ilmatiivisti rasiassa tai jääkaapissa.